Ons team
Dit zijn onze professionals

Wilma Tellings
Directie | Psychosociaal therapeut
“Vanuit de verbinding met jezelf kun je krachtig gaan staan voor je eigen (begaafd)heid”
“Enthousiast, prikkelend, gedreven en met een positieve instelling bevorder ik ontwikkeling bij mensen om het beste uit zichzelf te halen. Ik geloof in ieder zijn eigen talenten, kwaliteiten en unieke bijdrage. Mijn passie is om anderen mensen te inspireren en motiveren tot persoonlijke ontwikkeling als ook het initiëren en verbinden van de juiste mensen op de juiste plek.
In 2008 heb ik Wil’skracht opgericht. Begonnen als praktijkhouder en psychosociaal therapeut, heb ik gaandeweg de ontwikkeling van mijn bedrijf ontdekt dat mijn behoefte voor eigen ontwikkeling en daarmee mijn passie en kracht verder gaan dan puur mijn werk als therapeut. Ik zoek graag de verbinding met andere professionals en creëer vanuit die verbinding en mijn eigen natuurlijke bijdrage steeds weer nieuwe mogelijkheden die leiden tot meer efficiënte en effectievere begeleiding en hulpverlening.
Op basis daarvan heb ik de afgelopen jaren Wil’skracht kunnen ontwikkelen tot een kenniscentrum voor de begeleiding van meer- en hoogbegaafde mensen. Wij zien veel hoogbegaafde kinderen en jongeren die vastlopen in hun school en/of persoonlijke ontwikkeling. Er zijn vaak veel misverstanden, ook vanuit onwetendheid, waardoor deze kinderen zich niet begrepen voelen in hun omgeving. Maar ook volwassenen (in hun ouderschap en/of arbeidsleven) zien wij vaak zoekende in hun eigen hoogbegaafdheid.
Ik heb mijn droom mogen nastreven en waarmaken om voor deze mensen een omgeving te creëren waarin zij zichzelf mogen ontdekken en ontwikkelen. Onze krachtige en unieke systemische manier van werken en onze expertises worden zo passend ingezet bij het begeleiden van onze hoogbegaafde medemensen in (persoonlijke) veranderingsprocessen. Sinds 2022 doe ik dit samen met Marian Halferkamps als gezamenlijke directie en mede-eigenaar van Wil’skracht.
Privé ben ik ook graag actief. Ik geniet van het samenzijn met mijn partners en vrienden en kan daarnaast ook erg genieten van de natuur en van het wandelen met mijn lieve, bruine labrador. Ik ben moeder van 2 prachtige dochters (1998 en 2000) en ben enorm trots hoe zij zich als mens ontwikkelen.”

Marian Halferkamps
Directie | Systeemtherapeut
“Vanuit inzicht naar erkenning en begrip, om te gaan mogen staan voor wie je bent.”
“De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in systemisch werken. Ik heb veel gezinnen begeleid en ik heb mogen ervaren dat mijn kracht ligt in het verbinden van mensen. Ik geloof enorm in de kracht van het systeem en het gezin. We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles wat we doen heeft invloed op de ander en andersom. Hoe kun je jezelf en elkaar begrijpen? En hoe kun je leren om stil te staan bij elkaars wensen, behoeften en verlangens, zonder jezelf uit het oog te verliezen? Door niet te koersen op verandering, maar te koersen op persoonlijk leiderschap, eigen talenten en eigen potentieel, ontwikkel je veerkracht waardoor iemand kan groeien.
Door de jaren heen heb ik naast het trainen en superviseren van teams ook veel samengewerkt met scholen, gemeentes en verwijzers. Mijn passie ligt dan ook heel erg in het verbinden van professionals op allerlei gebieden. Hoe kunnen we complementair aan elkaar zijn en vanuit eenzelfde visie onze gezinnen, kinderen en volwassenen verder helpen in hun ontwikkelingsproces. Ik wil hier graag aan bijdragen en ik vind het belangrijk om ons als organisatie hierin te onderscheiden. Zeker voor de hoogbegaafde medemens waar nog altijd heel veel onwetendheid en verkeerde aannames over zijn. Ik zie het als onze missie om de kennis en kunde die we in huis hebben als een olievlek te doen verspreiden en anderen te inspireren. Zo kunnen ook deze mensen hun kwaliteiten en potentieel inzetten en daardoor kunnen ze zijn wie ze zijn. In januari 2022 ben ik daarom samen met Wilma de directie vorm gaan geven en inmiddels ben ik mede-eigenaar van Wil’skracht.
Van mijn gezin (mijn man en 2 kinderen) leer ik iedere dag weer hoe mooi het leven is, en hoe eenvoudig het soms kan zijn. Geluk zit in kleine dingen, je mag gaan staan voor wat je belangrijk vindt en wat je gelukkig maakt. Elkaar respecteren en elkaar in de waarde laten is de belangrijkste sleutel voor geluk en persoonlijke groei.”

Anneke Nevels
Specialist hoogbegaafdheid | Jeugd- en gezinstherapeut | Onderwijskundig adviseur
“Vanuit inzicht, verbinding, ervaring en humor mogen ontdekken wie je bent en waar jouw kwaliteiten liggen”
“Ik ben mijn hele leven al een ontdekker; nieuwe dingen fascineren mij en maken dat ik mezelf steeds beter leer kennen. Waar ligt de grens van mijn kunnen? Dat is een interessante vraag die ik nog steeds aan het onderzoeken ben. Deze vraag heeft mij steeds gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken; in mijn werk als leerkracht en in de studies die ik heb gevolgd. Mijn kinderen, inmiddels prachtige en krachtige tieners, hebben mij waardevolle inzichten gegeven tijdens hun ontwikkeling. Dit alles heeft geleid tot mijn interesse en verdieping in hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, beeld denken en pedagogiek.
In 2018 heb ik de overstap gemaakt vanuit het onderwijs en werk ik in mijn eigen praktijk. Daarnaast werk ik bij Wil’skracht, waardoor ik kinderen en ouders kan helpen om inzicht te krijgen in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Leren gaat volgens mij namelijk verder dan het aanbod op school; de hele dag door doe je ervaringen op, ontdek en leer je nieuwe dingen, ontwikkel je jezelf en leer je jezelf beter kennen.
Vanuit inzicht, verbinding, ervaring en humor mogen ontdekken wie je bent en waar jouw kwaliteiten liggen, dat is wat ik je gun. Het creëren van inzicht in jezelf zodat je vol vertrouwen, veerkrachtig en positief de wereld in kunt stralen en die wereld op jouw manier specialer, veelzijdiger en kleurrijker kunt maken.
In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden tussen de boeken, heerlijk genietend van een nieuw avontuur of nieuwe invalshoeken. Liefst in de zon met een kop thee of cappuccino. Ook geniet ik samen met mijn gezin van de kleine geluksmomenten. Verder ga ik één dag in de week naar mijn ouders in Brabant om gezellig bij te praten en hen te ondersteunen in de huishoudelijke taken.”

Chantal van Dijck
Psychosociaal therapeut | Jeugd- en gezinstherapeut
“Wees student van het leven, leer je eigen therapeut te worden”
“Oprechte interesse in mensen en het leven zelf en mijn eigen levenspad met alle diepte- en hoogtepunten hebben me uiteindelijk gebracht tot waar ik nu ben. Ik werk vanuit mijn eigen praktijk en sinds 2020 ook bij Wil’skracht. Want wat is nu mooier dan krachten bundelen! Met volle aandacht, rust, interesse en erg intuïtief help ik mensen verder op weg op hun levenspad. Het leven geeft je vaak uitdagingen en ik vind het belangrijk om hier mensen verder mee te kunnen helpen. Ze hebben zoveel kracht in zich, die ze zelf vaak nog niet voelen of zien. Ik vind dit een uitdaging om die tot bloei te laten komen. Want het allermooiste ‘instrument’ ben je uiteindelijk zelf. Alleen is het handig om te weten hoe je met jezelf omgaat. Leer je eigen therapeut te worden. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.
Mijn specialisaties zijn door mijn jarenlange ervaring in de GGZ voornamelijk gericht op rouwverwerking, depressies, dwang- en angstklachten. Wat ik vaak zie is dat mensen zichzelf uit angst tegenhouden in hun positieve groei. Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie, Holistische therapie en Reiki, waarbij ik doelgericht de kern samen met de cliënt aan kan pakken en zo weer verder kan bouwen naar waar het echt om gaat. Ik geloof namelijk niet in pleisters plakken, maar ik geloof dat je de kern aan moet pakken om uiteindelijk hierin te kunnen veranderen. Dit alles in samenspraak met de cliënt. Samenwerking, interne motivatie en vertrouwen zijn voor mij de belangrijkste pijlers om samen tot verandering te komen van waar je wilt zijn. Niemand heeft je ooit gezegd ongelukkig te zijn, dus waarom zou je jezelf geen geluk gunnen?
Ik prijs mezelf erg gelukkig met onze 2 kinderen, mijn partner en onze ‘mini-kinderboerderij’, waarin we veel plezier beleven en zorgdragen voor 2 Shetland pony’s en onze hond. Ik kom tot mezelf en weer meer in verbinding met mijn lijf tijdens yoga, hardlopen/sporten. Verder hou ik erg van plezier maken, dansen met mijn kinderen, eten/koken samen met vrienden en uitdragen van positiviteit.”

Jeanette Hurkens
Gedragswetenschapper | Specialist hoogbegaafdheid | Jeugd- en gezinstherapeut
“Ben jezelf, er zijn al genoeg anderen”
“Volledig jezelf kunnen zijn tussen alle anderen is een kunst. Het vergt ook best wat lef om te durven spelen, experimenteren en fouten te maken met al je talenten, vaardigheden en interesses. Ik geloof erin dat dit dé manier is om jezelf te ontplooien en ik breng dit graag over op anderen. Met de combinatie van mijn analytisch maar ook empathisch vermogen, mijn creativiteit, betrokkenheid, enthousiasme en humor help ik anderen om zelf de stappen te gaan zetten die ze willen nemen.
Afgestudeerd als gedragswetenschapper en diagnosticus ben ik gaan werken met kinderen en (jong) volwassenen met uiteenlopende psychosociale problemen. Ik heb voornamelijk veel kennis en ervaring met Autisme Spectrum Stoornissen en heb me verdiept in stressklachten en (faal)angst. Ik ben daarnaast ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.
In 2021 heb ik de keuze gemaakt om, naast mijn huidige baan, voor mijzelf te beginnen en me ook in te zetten voor Wil’skracht. Hier werk ik ook weer met een brede doelgroep, zowel individueel als in groepsverband.
Als ik niet aan het werk ben dan ben ik graag creatief bezig, zo heb ik een webshop met unieke en handgemaakte sieraden en cadeaus met edelstenen. Ik hou van de natuur en het maken van macrofoto’s en ik knuffel graag met mijn 2 konijnen.”

Petra van Meijel
Specialist hoogbegaafdheid | Onderwijskundig adviseur
“Doen waar je blij van wordt is vrijheid, blij worden van wat je doet is geluk”
“Al heel lang ben ik werkzaam in het onderwijs. In 2008 kreeg ik de kans om in Venray te gaan werken. Ik had al langer een klein vuurtje in mij rondom alles wat met meer- en hoogbegaafdheid te maken had. Ik ben actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Talentencampus met daarin als actiepunt voor mij de plek van de hoogbegaafde leerling binnen deze campus. In 2011 kon ik starten met mijn eerste plusgroepen. Mijn eigen ‘leervuurtje’ werd aangewakkerd; de opleiding Talentbegeleider, Moed om te falen, Jeugd Breincoach en Begaafdheid op je bord zijn dingen die ik heb gedaan voor mijn eigen ontwikkeling. In 2017 ben ik begonnen als zelfstandig Talentbegeleider. Daarnaast kreeg ik meerscholen- plusgroepen en ging ik als ambulant begeleider aan de slag binnen de scholen van Venray. Een mooie combinatie van werkzaamheden die mij blij maken.
En toen kwam Wil’skracht op mijn pad. Soms zijn toevalligheden geen toeval meer en moest het zo zijn. Mijn passie en missie is om ervoor te zorgen, dat ieder kind, en voor mij zeker het meer- of hoogbegaafde kind, zich krachtig, prachtig en gezien voelt. Jezelf zijn en jezelf blijven is een kunst, zeker als je omgeving je niet altijd begrijpt. Ik draag graag mijn steentje bij aan het ‘jezelf blijven of weer jezelf worden’. Deze passie en energie voel ik binnen Wil’skracht zelf. Vanaf februari 2022 ben ik onderdeel van een team waarin iedereen datzelfde doel voor ogen heeft. Waar de verbinding wordt gelegd tussen kind, ouders en de schoolomgeving zodat er een krachtige omgeving ontstaat. Mijn kleine vuurtje is flink opgelaaid…
Samen met John en onze 2 kinderen woon ik in het dorpje Aijen (bij Bergen aan de Maas). We wonen daar met heel veel vrijheid en rust. Als je het hebt over ontdekkend leren dan weten mijn kinderen daar alles van. Ik kan enorm genieten van de geuren, kleuren en geluiden van de natuur. Wandelen vind ik heerlijk om te doen, in de bossen en in de bergen. Ook van lezen, lekker eten en op zijn tijd een goed glas wijn word ik blij.”

Frank Tellings
Specialist hoogbegaafdheid | Jeugd- en gezinstherapeut | Onderwijskundig adviseur
“Onderwijs is een kwestie van bruggen bouwen”
“Al mijn hele leven doe ik wat ik het allerleukste vind, onderwijs ontwikkelen voor kinderen die creatief enorm uitgedaagd willen worden. Sinds 2006 werk ik binnen een onderwijsorganisatie met een klas voor hoogbegaafde kinderen. Deze klas betekent voor mij connectie maken, kinderen écht zien, vangen en geïnspireerd raken. Didactisch buiten de gebaande paden kunnen treden is een van mijn belangrijkste drijfveren. Voor de kinderen is deze klas als thuiskomen, een beleving, jezelf zijn en je potentieel hoogbegaafdheid op allerlei verrassende manieren aanspreken.
Vanuit mijn eigen jeugd is het diezelfde ervaring die mij gevormd heeft tot wie ik nu ben: een bruggenbouwer tussen de leerbehoefte van hoogbegaafde kinderen en het onderwijs. Dit betekent dat ik in mijn werk ook iets van vraag van de onderwijsprofessionals, om deze leerlingen te zien en sámen te onderzoeken wat zij nodig hebben.
Bij Wil’skracht begeleid en ondersteun ik kind én school met onderwijskundige vraagstukken en werk ik mee aan het samenbrengen en versterken van zorg en onderwijs zodat het kind en zijn/haar systeem een krachtig netwerk kunnen vormen en het kind daarmee optimaal tot ontwikkeling kan komen.
Ook privé loopt creativiteit als een rode draad door mijn leven. Ik lees graag over mensen die creatief zijn in kunst, koken, muziek en wetenschap en laat me hier graag door hun ‘point of view’ inspireren. Ik prijs mij gelukkig als trotse vader van twee mooie dochters die elke dag weer opnieuw mijn beste spiegel zijn. In mijn vrije tijd gaat mijn creativiteit aan de haal met uitgebreide kooksessies of laat ik mij graag verrassen en inspireren in een goed restaurant. Afschakelen doe ik met tuinieren of lange wandelingen in het bos met onze Labrador.”

Boudewien Vermeer
Ontwikkelingspsycholoog | Gedragswetenschapper | Postmaster Kinder-en Jeugdpsycholoog NIP
“Sinds 2018 woon ik samen met mijn partner en twee geweldige dochters in het heerlijke Limburg. Geboren in Brabant, getogen in Azië en daarna op vele plekken in Nederland gewoond. Na mijn universitaire opleiding tot ontwikkelingspsycholoog, met een nevenrichting in de klinische psychologie, heb ik een postacademische opleiding afgerond tot Kinder- en Jeugdpsycholoog van het NIP. Mijn vak beoefen ik met veel plezier en bevlogenheid en ik hecht veel waarde aan kwaliteit en reflectie binnen het werk. Sinds 2021 ben ik tevens werkzaam bij Wil’skracht. Het samenbrengen van kennis & expertise en de mogelijkheid om vanuit verschillende invalshoeken/ disciplines te kunnen samenwerken is niet alleen iets waar ik zelf heel blij van word, maar iets wat ik eigenlijk als essentieel acht binnen ons werk.
Diagnostiek waarbij rekening gehouden wordt met de specifieke kenmerken van uw (hoogbegaafde) kind” was ruim 10 jaar geleden al mijn belangrijkste drijfveer en dit is het nog steeds! Mijn streven is het uitvoeren van deskundige diagnostiek met expertise op het vlak van zowel (hoog)begaafdheid als op de brede ontwikkeling van (jonge) kinderen, adolescenten en de systemen waarin zij opgroeien. In de afgelopen jaren ben ik helaas te vaak betrokken geweest bij kinderen die langdurig werden onder gestimuleerd of juist (op vlakken) overvraagd. Kinderen waarbij het onderwijs en de omgeving niet altijd voldoende aansloot bij de werkelijke educatieve en sociaal- emotionele behoeftes en mogelijkheden. De impact op de ontwikkeling van een kind, maar ook op het gezinssysteem is vaak groot. Mijn droom is om dit te voorkomen en dat ieder kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen en ontplooien. Mijn uitgangspunt is altijd de krachten & talenten van kinderen en hun (gezins)systemen, van waaruit we samen op zoek kunnen gaan naar (creatieve) oplossingen voor vraagstukken en uitdagingen.
Mijn motto is ‘creating memories’ en genieten van elk moment. Ik breng mijn vrije tijd graag door met mijn gezin, vrienden, familie en onze twee ondeugende honden. Ik hou van actieve zeil- en wintersportvakanties, maar ook van ontspannen wandelen, ‘langs de lijn’ staan bij de sport van mijn kinderen en een boek lezen in de tuin/voor de haard met een heerlijk glas wijn.”

Gea de Klerk
Systeemtherapeut | Psychosociaal therapeut
“Wees wie je bent, is dat oké? Wees wat je bent, is dat oké? Wees hoe je bent, is dat oké? Is goed goed genoeg?”
“Van mijn ouders heb ik geleerd dat eenieder mag zijn wie hij of zij is, respect te hebben voor wie of wat men is. Daarnaast heb ik door hen geleerd wat verbinding betekent, wat het betekent om je gezien en gehoord te voelen, te weten dat er mensen zijn waarbij je terecht kunt, die je datgene geven wat je nodig hebt en soms wel meer. Die je ook een spiegel kunnen voorhouden omdat juist dat nodig kan zijn om te kunnen ontdekken wie je bent en wat je wilt.
Het leven is een ontdekkingsreis, een uitdaging om aan te gaan. Deze ontdekkingsreis kan er echter ook voor zorgdragen dat je soms vastloopt, je niet (meer) duidelijk hebt waar je naar toe wilt. De vraag stellen of dit wel de juiste weg is. Soms heel interessant maar soms ook zo moeilijk, dat je het soms even niet meer weet, hoe verder?
Ik werk achttien jaar binnen de GGZ en heb ervaring mogen opdoen met kinderen en jongeren als ook met (jong)volwassenen en systemisch mogen werken. Geweldig mooi werk! Het waardevolle van systemisch werk is dat het kan zorgdragen voor verrijking, voor erkenning en voor herkenning. Daarnaast is het een uitdaging om samen te werken aan de benodigde veranderingen; wat wil men en waar wil men naar toe. Ontdekken welke valkuilen en beschermers de patronen in stand houden, patronen die het functioneren kunnen belemmeren en hoe deze te doorbreken. Sinds maart 2022 heb ik de uitdaging aangenomen om bij Wil’skracht te gaan werken. De systemische visie, verbinding en passie is waar ik mij helemaal in kan vinden en graag mijn bijdrage aan willen leveren.
Mijn man en ik hebben 3 kinderen, het vijfde kleinkind is op komst. Wij genieten van ons gezin, de lange eettafel met allemaal verschillende persoonlijkheden. Het doet mij ook relativeren, zien wat belangrijk is, als ook het belang van loslaten of anders vasthouden. Daarnaast doe ik graag aan duurlopen, heerlijk om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van wat je om je heen ziet. Genieten van de simpele dingen, dat wordt wel eens vergeten. De moeilijkheid is vaak dat het niet moeilijk hoeft te zijn en we de eenvoud over het hoofd zien.”

Peter Wijnen
Systeemtherapeut
“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning” (Albert Einstein)
“Een vraag die me zo lang ik me kan herinneren, altijd is bijgebleven: Waarom doen mensen wat ze doen; wat voelen ze op een dieper niveau, hoe zien ze zichzelf en de ander?
Bijna 20 jaar heb ik gewerkt binnen de forensische GGZ, met cliënten die risicovol zijn voor zichzelf maar ook voor anderen. Waarbij het telkens weer een interessante puzzel is om hun gedrag te doorgronden, zonder daarover te oordelen of te veroordelen. Een accepterende, nieuwsgierige, speelse en empathische houding is belangrijk om echt contact te kunnen maken met die ander.
Als systeemtherapeut kijk ik vooral naar wat er gebeurt in de relatie die mensen met elkaar hebben. Welke vaste gewoonten kenmerken de relatie, wie heeft het voor het zeggen en hoe wordt dat aan elkaar duidelijk gemaakt. Hoe maak je samen ruzie, maar belangrijker nog hoe maak je het samen weer goed. Kortom een heel dynamisch en circulair proces zonder een duidelijk begin en einde, maar een eindeloos proces van invloeden die over en weer gaan.
Van cliënten hoor ik steevast dat ze zich bij Wil’skracht door de manier van werken, voor het eerst écht gehoord en gezien voelen. Hiermee komt Wil’skracht tegemoet aan een basale menselijke behoefte die we allemaal hebben: Jij doet ertoe/ Jij bent oké. Deze waarde is niet alleen leidend voor hoe wij met cliënten omgaan als ook hoe wij met elkaar omgaan binnen het team. Deze kernwaarde ligt sterk verankerd in de hele organisatie en sluit dan ook geheel aan bij mij als persoon en waar ik voor sta.
Buiten mijn passie voor de systeemtheorie ben ik graag buiten. Ik wandel, fiets en sport graag. Ik vind het belangrijk en erg fijn om tijd met mijn gezin en familie door te brengen. Liefst op een bourgondische manier met een heerlijk hapje en verkoelend drankje.”

Kim Kuenen
Specialist hoogbegaafdheid | Onderwijskundig adviseur
‘Ik ben uniek, wie ben jij?’
Luisteren, observeren, afstemmen, kortom het kind zien is wat ik belangrijk vind. Als je kunt kijken achter gedrag en kan afstemmen op hun behoeften kun je op zoek gaan naar wat het kind nodig heeft. Door hierop in te spelen versterk je het zelfvertrouwen en zelfbeeld bij het kind en dit helpt hen in hun gehele ontwikkeling. Ieder kind moet de mogelijkheid krijgen om zich op zijn of haar eigen wijze te ontwikkeling en te ontdekken waar hun krachten en talenten liggen.
Voordat ik bij Wil’skracht werkte was ik leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs. Door de jaren heen ontdekte ik dat ik als leerkracht te weinig tijd en ruimte had om individueel met het kind te werken. Steeds vaker had ik het gevoel dat ik te kort schoot naar de kinderen, dat ik sommigen kinderen niet kon bieden wat ze nodig hadden.
Hoogbegaafdheid is steeds meer mijn aandacht gaan trekken, mede doordat ik er in mijn directe omgeving mee te maken kreeg. Dat deze kinderen steeds vaker uitvallen in het regulier onderwijs en er weinig passend aanbod is, met alle gevolgen van dien, is iets wat mij erg aan het hart gaat.
Dat hoogbegaafde kinderen zichzelf durven laten zien en trots zijn op wie ze zijn, is iets waar ik ze heel graag in begeleid. Dat ze hun eigen zijn, hun talenten en kwaliteiten mogen ontdekken, ontwikkelen en benutten.
Ik heb de stap genomen om voor mezelf te beginnen en daarnaast werk ik bij Wil’skracht. Hier werk ik zowel individueel met kinderen als ook in de peergroepen hoogbegaafdheid. Het krachtige team waarbij ieder vanuit zijn eigen expertise en eigen zijn mag bijdrage aan de ontwikkeling van het kind en het systeem er omheen is iets wat naadloos aansluit bij mij.
Blij en trots ben ik op mijn vier kinderen en mijn man, waar ik graag mijn vrije tijd mee doorbreng. Samen de bossen in, zwemmen, op vakantie of heerlijk thuis met z’n allen is iets waar ik erg van kan genieten. Daarnaast vind ik het heerlijk om ergens een hapje en een drankje te doen. Ook geniet ik ervan om met een boek op de bank te zitten of een serie te kijken.

Judith Keizer
Psychosociaal therapeut | Jeugd- en gezinstherapeut
‘Mensen willen gewaardeerd worden om wie ze zijn, niet om wie ze probéren te zijn’.
Ik geloof dat je het meeste voor jezelf, voor de ander en voor de wereld kunt betekenen, wanneer je dicht bij jezelf staat, jezelf bent.
Hoe mensen in elkaar zitten en waarom ze doen wat ze doen, zijn vragen die mij al van jongs af aan enorm hebben geboeid. Ook fundamentelere vragen als wat bewustzijn is en waarom we hier op aarde zijn, zijn onderwerpen die me al zolang ik me kan herinneren bezighouden.
In de kleuterklas werd mijn hoogbegaafdheid al benoemd in oudergesprekken. Van mijn eigen hoogbegaafdheid weet ik sinds het einde van de basisschool, door een IQ test ter ondersteuning van mijn middelbare schoolkeuze. Wat zou ik toen graag iemand hebben leren kennen die mij had verteld wat hoogbegaafdheid eigenlijk inhoudt, behalve een hoge IQ score. Dat de neiging tot aanpassing om “erbij te horen” en het zwaar overdenken van allerlei (sociale) situaties eigenlijk niet los gezien kunnen worden van mijn hoogbegaafdheid. Dat vooral sociale prikkels intens bij mij binnen komen en dat dit behalve de vervelende kanten die ik toen ervaarde, ook hele mooie kanten heeft. Hoe waardevol is het dat ik nu die persoon voor andere kinderen en jongeren mag zijn, die ik vroeger graag had willen leren kennen!
De manier van werken bij Wil’skracht spreekt mij heel erg aan. Hoe we samenwerken als een écht team, waarbij we vaak met meerdere collega’s bij een gezin betrokken zijn en onze expertises zo optimaal kunnen inzetten. De openheid waarmee de collega’s met elkaar omgaan, in de zin van: jezelf mogen zijn en elkaar in je waarde laten. De gedeelde affiniteit met (U)HB en de rol die dit heeft in ons eigen leven, maakt dat we elkaar en de gezinnen beter begrijpen.
Ik ben afgestudeerd in de Klinische Ontwikkelingspsychologie en Cognitiewetenschappen (als specialisatie van de master Kunstmatige Intelligentie). De eerste jaren heb ik gewerkt als Data Scientist en daarna als Psycholoog. Verder ben ik opgeleid tot Kerntalentenanalist en in opleiding tot Holistisch Therapeut.
Met mijn partner Sjoerd en onze twee kinderen wonen we in Weert. Ik vind het heerlijk om te volleyballen of te wandelen in de natuur. Ook ben ik graag creatief bezig: van het schrijven van blogs of gedichten tot het figuurzagen van raamhangers of gewoon lekker schilderen. Ook het voeren van mooie en diepgaande gesprekken met de mensen om mij heen vind ik heerlijk: deze geven kleur aan mijn leven.

Ivy Janssen
Specialist hoogbegaafdheid | Onderwijskundig adviseur
“Ik leer het je zelf te doen!”
Iedereen mag zijn unieke zelf zijn. Ik geloof erin dat iedereen een mooie bijdrage aan de wereld en maatschappij levert met zijn of haar eigen talent. En daar ligt mijn inziens ook de oplossing voor complexe vraagstukken bij persoonlijke of professionele ontwikkeling. Ik benader een vraagstuk vanuit de innerlijke kracht van een persoon in plaats vanuit een probleemstelling.
Sinds 2009 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik houd ervan om mensen tot ontwikkeling aan te zetten en ze daarbij te begeleiden. Op didactisch vlak, maar zeker ook op het gebied van sociaal-emotionele of persoonlijke ontwikkeling. Met name die laatste twee ontwikkelgebieden zorgen voor een goede basis om vanuit jouw unieke zijn een plekje in deze wereld in te nemen. Wie je bent en wat je belangrijk vindt doet ertoe. Daarom heb ik me steeds verder geschoold in gedrag en psychologie.
Vanuit mijn eigen kinderen en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling ben ik mij gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en alles wat daarbij komt kijken. De wereld vanuit een hoogbegaafdheidsperspectief bekijken, vraagt iets anders van een leerkracht, coach of therapeut, dan een reguliere aanpak. Geen mens is hetzelfde, maar ook geen (uitzonderlijk) hoogbegaafde is hetzelfde. Ik vind het fantastisch om intuïtief, talent gedreven en vanuit verschillend gedachtegoed vraagstukken aan te gaan en daarmee tot een oplossing voor de (complexe) vraagstukken te komen.
Ik ben werkzaam in het onderwijs, in mijn eigen praktijk en voor Wil’skracht. De systemische visie van Wil’skracht sluit geheel bij mij aan. Vaak ligt er bij kinderen of jongeren een vraag, waarvan de wortels van het vraagstuk terug zijn te vinden in de ouderlijke gezinsstructuren. Door systemisch een vraagstuk te benaderen en zowel het gezin als school erbij te betrekken, werken we aan een duurzame ontwikkeling én een completere opbrengst.

Lenie Heldens
Psycholoog NIP | Jeugd- en gezinstherapeut
Al heel wat jaren werk ik als psycholoog. Ik heb met verschillende groepen mensen gewerkt waarin ik veel ervaring heb in het werken met oudere mensen in het verpleeghuis. Naast het werken bij Wil’skracht ben ik hierin ook nog steeds werkzaam. Ik vind het fascinerend te mogen werken met mensen van zulke verschillende leeftijden. Het kunnen ontdekken van je eigen kracht en vergroten van aspecten die je leven zin en kleur geven is voor iedereen belangrijk. Voor mij is het fascinerend om dit proces met al zijn verschillen én overeenkomsten in de diverse levensfasen te mogen begeleiden.
Samen onderzoeken en ontdekken wat jij nodig hebt op een manier waarbij jij je op je gemak voelt; daar besteed ik veel aandacht aan. Als persoon ben ik trots op mijn gevoeligheid en sensitiviteit voor wat er in en om mij heen gebeurt. Van deze waardevolle eigenschap maak ik veel gebruik in mijn werk door open te zijn over wat ik denk en voel. Door mijn sensitiviteit ervaar ik veel raakvlakken en affiniteit met de manier waarop hoogbegaafden kijken, denken en voelen.
Ik vind het belangrijk om begrijpelijke taal te gebruiken en ben makkelijk te benaderen, ik sta naast de ander(en) en kijk mét hem/haar/ hen wat er nodig is. Een goede werkrelatie is de voorwaarde om vanuit een veilige basis met cliënten te kunnen bouwen. Naast de expertise bij Wil’skracht ervaar ik ook diezelfde basis heel sterk. Om als team goed samen te werken is dat een belangrijke voorwaarde voor veiligheid en vertrouwen. Het systemische gedachtegoed zit sterk verankerd waarbij altijd maatwerk wordt geleverd. Dat sluit helemaal aan bij mijn eigen visie en manier van werken.
Om te ontdekken wat er speelt heb ik oog voor zowel de inhoud (ik wil de kern van een vraagstuk raken en goed snappen) als het proces (in welke context speelt het, wat gebeurt er in het grote geheel). Op die manier heb ik aandacht voor het groeiproces in zijn geheel en alle aspecten die daarbij komen kijken. Dit geldt niet alleen voor mijn werk maar is onderdeel van mijn dagelijks leven
In mijn eigen veilige basis is mijn eigen gezin me het meest dierbaar. Ik woon samen met mijn partner en drie jonge zoons in een oud huisje met grote tuin. Ik geniet ervan om lekker buiten te zijn, te spelen met onze jongens achter het huis of op ontdekkingstocht te gaan in het bos. Ik hou ervan om lekkere dingen te koken en bakken, luister graag naar nieuwe muziek en vind het leuk om concerten te bezoeken.

Sandra Nouwen
Office Manager
“De rode draad in mijn werkende leven is ontzorgen en ondersteunen, waarbij ik meedenk in processen en het optimaliseren hiervan. Ik heb 10 jaar met veel passie als kapster gewerkt, waar ik ook steeds meer extra werkzaamheden tot mij nam. Vanwege lichamelijke klachten heb ik me laten omscholen en ben ik in de wereld van de administratie beland.
Inmiddels heb ik hierin al zo’n 19 jaar ervaring als allround administratief medewerker en office manager, waarbij ik steeds er naar streefde zo breed mogelijk inzetbaar te zijn om collega’s te ontzorgen. Vanuit daar heb ik nu mijn passie gevonden als zelfstandig Virtual Assistent.
Bij Wil’skracht kan ik mijn ervaring inzetten om de therapeuten te ontlasten van hun administratieve werkzaamheden zodat zij hun kwaliteiten en hun passie kunnen inzetten voor onze cliënten. Dit is fantastisch om te doen en zo haal ik mijn energie uit een dag met veel dynamiek en afwisseling.
Ik woon met mijn gezin (partner, dochter en zoon) in Panningen. In mijn vrije tijd vind je mij wandelend met onze hond, of met een interessant boek, het liefst buiten in de tuin met een lekkere kop koffie in de zon. In de zomer tuinier ik in het weekend graag en eindigen we de dag met een borrelavond met familie of vrienden. Genieten van de kleine dingen in het leven.
Graag zou ik als droom voor de toekomst nog een paar mooie reizen willen maken en mijn kinderen een stukje van de wereld laten zien en daarna samen met mijn partner gaan rondreizen door Europa per camper.”

Robin Smits
Administratief medewerkster
In 2017 ben ik afgestudeerd als jurist en gaan werken als inkomensconsulent bij de gemeente. Ik kwam erachter dat, door hoe ik in elkaar zit, dit niet de juiste werkplek voor mij was. Na een zware periode van re-integreren en revalideren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn leven wat anders in moest gaan richten om zo goed voor mezelf te kunnen zorgen en het beste uit mezelf te kunnen halen.
Ik hou van plannen, lijstjes maken (en natuurlijk afwerken), regelen en organiseren. Kortom eigenlijk alles om ervoor te zorgen dat een bedrijf zo goed mogelijk loopt en om mijn collega’s te ondersteunen waar nodig zodat zij kunnen doen waar zij goed in zijn. Ik vind het fijn om op een positieve manier voor en met mensen bezig te zijn.
Bij Wil’skracht kan ik als administratief medewerker al deze kwaliteiten inzetten. Daarnaast komt ook een beetje mijn kleine meisjes droom uit en kan ik mij (op de achtergrond) inzetten voor alle kids die hulp krijgen bij Wil’skracht.
Met mijn oog voor detail en perfectionisme zorg ik ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld en georganiseerd. Tevens vind ik het heel leuk om met kwaliteit bezig te zijn en hou ik ervan om processen zo efficiënt mogelijk in te richten en te optimaliseren.
Ik woon samen met mijn vriend en onze hond Bowie in Venray. Wij vinden het dan ook heerlijk om met de hond een boswandeling te gaan maken of samen ergens te gaan borrelen. Als ik alleen thuis ben vind ik het heel fijn om lekker op de bank te kruipen met een kop thee en een goede serie, creatief bezig te zijn of heerlijk in ons tuintje in de zon te liggen. Daarnaast ben weg van het Nederlandse strand en probeer ik dan ook minimaal een keer per jaar naar Zoutelande te gaan, waar ik als kind met ons gezin ieder jaar op vakantie ging.